Poměr: 1 velké křehké sladké jablko, 10 dkg šunky, 2 lžíce smetany, 2 dkg vlašských ořechů, hlávkový salát, citrón a v octě nakládaná červená paprika.
Postup: Šunku Maso z upečeného bažanta jemně nakrájíme a promícháme s brusinkovou omáčkou (viz recept
č. 127), do které jsme přimíchali trochu studeného tekutého rosolu. Když směs ztuhne, naplníme jí paštičky a povrch náplně ozdobíme brusinkami a zelenou petrželí.umeleme, dáme do misky, přidáme umleté vlašské ořechy, smetanu a dobře zamícháme. Jablko oloupeme, rozčtvrtíme, jádřinec vykrojíme a čtvrtky jablek položíme hřbetem na prkénko. Připravený šunkový krém naplníme do sáčku s hvězdičkovitou trubičkou a stříkáním vyplníme důlky v rozčtvrcených jablkách. Špičku vystříkané směsi ozdobíme paprikou. Omyté salátové listy pokapeme citrónovou šťávou a na ně úhledně rozložíme naplněná jablka.
Podáváme jako zákusek k vínu, nebo jich používáme při úpravě studených mis.
Pro 2 osoby.
Úprava trvá 20 minut.
Zanechat komentář