Jablkové řezy

Poměr: 30 dkg polohrubé mouky, 5 dkg škrobové moučky, 2 vejce, 2 lžíce citrónové šťávy, 16 dkg másla, 20 dkg moučkového cukru, nepatrně soli, balíček vanilinového cukru a lžička prášku do pečiva. – ¾ kg jablek, cukr na posypání. – Šlehaná smetana a kompotované ovoce na zdobení.

Postup: Z mouky, promísené s práškem do pečiva, vajec, citrónové šťávy, másla, cukru, soli a vanilinového cukru připravíme na vále křehké těsto, jak je uvedeno v receptu č. 1446. Hotové těsto vyválíme na plát asi 4 mm silný, který přeneseme pomocí válečku na slabě pomaštěný plech a hustě poklademe oloupanými, na plátky nakrájenými jablky, pocukrujeme a v troubě do zlatova upečeme. Upečený koláč nakrájíme na čtvercové řezy, které mřížkovitě přestříkáme šlehanou smetanou. Střed řezů ozdobíme kompotovanou třešní, jahodou apod.

Úprava trvá 1 hodinu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>