Jahodový salát

Poměr: 70 dkg jahod, 1/8 l cukrového roztoku a trochu vanilkového cukru.

Postup: Zahradní jahody očistíme, omyjeme, rozpůlíme a dáme do misky. V misce je posypeme vanilkovým cukrem, polijeme cukrovým roztokem a postavíme na dvě hodiny do chladu.
Chuť salátu zlepšíme, přidáme-li do něho 1/8 l bílého vína a trochu maraskinového likéru nebo višňovky. Jednotlivé porce můžeme před podáváním ozdobit šlehanou smetanou.
Podáváme bez smetany jako přílohu a se smetanou jako samostatný pokrm.

Pro 5 osob.

Úprava trvá 15 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>