Jarní salát

Poměr: Zelenina uvařená ve slané vodě, a to: 15 dkg květáku, 15 dkg zelených fazolových lusků, 15 dkg chřestu a 20 dkg vařených brambor, trochu soli, pepře, trošku citrónové šťávy, 25 dkg majonézy okořeněné, 1 natvrdo uvařené vejce, 1 dkg másla a trošku jemně nakrájené zelené petržele.

Postup: Do misky dáme květák rozdělený na malé růžičky, na kostky nakrájené fazolové lusky, chřest a na jemné nudličky nakrájené brambory. Tuto směs osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a dobře promícháme. Nakonec lehce přimícháme 22 dkg majonézy. Hotový salát upravíme do hlubší skleněné misky, povrch salátu potřeme zbylou majonézou, posypeme petrželí a ozdobíme kopretinami zhotovenými z bílků. Promícháme s máslem žloutek a znázorníme jím střed kopretin.
Podáváme jako přílohu k pečeným a smaženým masům, k vařeným, pečeným a smaženým rybám, jako předkrm i jako samostatný pokrm.

Pro 8 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>