Potřebné: Vlašský salát nebo ruský salát, vejce uvařená na tvrdo, tatarská omáčka nebo majonéza okořeněná, majonéza ke zdobení (viz recept č. 105), červená řepa uvařená na kyselo nebo rajče, hlávkový salát, cukr, ocet.
Postup: Na větší plochou, okrouhlou nebo oválnou mísu dáme vlašský nebo ruský salát a rozetřeme jej nožem na ploše mísy tak, aby zůstal asi 4 cm volný okraj, vrstva salátu má být asi dva a půl centimetru vysoká. Na povrch salátu položíme úhledně na tvrdo uvařená podél rozpůlená vejce, žloutkem dolů.
Půlek položíme tolik, aby jimi byla obložena celá plocha salátu. Potom polijeme celý povrch mísy buď tatarskou omáčkou, nebo majonézou rozředěnou trochou mléka. Na hřbet každé půlky vejce nastříkáme hvězdičku z majonézy ke zdobení a zastrčíme do ní kostičku vykrojenou z červené řepy nebo rajčete. Okraj mísy ozdobíme hlávkovým salátem nakrájeným na nudličky, posypaným cukrem a pokapaným octem.
Příloha: Bílé pečivo.
Podáváme ke každé příležitosti.
Zanechat komentář