Poměr: Na jíšku 3 dkg sádla a 4 dkg hladké mouky, 20 dkg hovězích nebo telecích jater, trochu majonézy, mletý pepř, sůl, 3 dkg slaniny, 2 dkg cibule a ¾ litru vývaru nebo vody.
Postup: Játra nožem utřeme, pak je buď prolisujeme, nebo na strojku umeleme, přidáme k nim trochu majoránky a pepře a promícháme. Do kastrolku dáme na kostičky nakrájenou slaninu, trochu ji rozškvaříme, pak přidáme jemně nakrájenou cibuli, kterou do zlatova osmahneme, k tomu přidáme prolisovaná játra, podlijeme trochou vývaru nebo vody a asi 6 minut podusíme. Připravíme si zlatožlutou jíšku, vložíme do ní podušená játra, osolíme, dobře promícháme, podlijeme zbylou tekutinou a asi 20 minut povaříme. (Do omáčky můžeme také přidat ½ stroužku česneku.)
Podáváme ji jako samostatný pokrm s těstovinami (knedlíky, noky) nebo s rýží.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář