Játrové knedlíky

¼ kg jater, 8 žemlí, ½ l mléka, 1 lžíce sádla, 2 vejce, sůl, majoránka, petrželová nať, 1 lžíce mouky

Den staré žemle nakrájíme na plátky, polijeme je vařícím mlékem a necháme zatížené pokličkou 1 hodinu stát. Potom k nim přidáme cibuli, petrželovou nať podušenou na sádle, přimícháme jemně umletá játra, 1 lžíci mouky, koření, sůl a vejce ušlehaná do pěny. Vše dobře promícháme a tvoříme kulaté knedlíky. Zavaříme je do vroucí vody a vaříme ¼ hodiny. Podáváme je se zelím.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>