Jazyk mořský červený, smažený

Poměr: 12 filé z mořského jazyka červeného, sůl, mouka, vejce a strouhaná houska nebo těstíčko na obalení (viz recept č. 916), citrónová šťáva a olej na smažení.

Postup: Filé z mořského jazyka slabě osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhané housce a v rozpáleném oleji do zlatova vysmažíme. Smažená filé upravíme na mísu a ozdobíme hlávkovým salátem a citrónem.
Filé však také můžeme slabě osolit, pokapat citrónovou šťávou, smáčet v těstíčku na smažení a pak v dostatečném množství rozpáleného oleje vysmažit.
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.

Příloha: Vařené brambory, k obalovanému a smaženému jazyku podáváme studenou švédskou nebo remuládovou omáčku a k jazyku smaženému v těstíčku rajčatovou omáčku.

Pro 3 – 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>