1 jehněčí nebo kůzlečí předek (na smažení je vhodné maso přední), sůl, polohrubá mouka, 2 vejce, strouhaná houska, olej na smažení, 1 lžička másla, citrón
Maso omyjeme, oddělíme plecka, odkrojíme nohy a další část v kloubu u lopatky, takže máme předek rozdělený na tři části. Pak odsekneme obě poloviny krku a hrudník rozdělíme přes žebra, aby porce masa nebyly příliš vyklenuté po smažení. Porce masa osušíme, osolíme, omočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme v mouce a ve strouhané housce a smažíme je ve vyšší vrstvě tuku. Nejdříve smažíme vyšší porce a zvolna je dosmažujeme. Usmažené maso dáme okapat na papírové ubrousky. Před podáváním je pokropíme máslem a ozdobíme dílky citrónu.
Přílohy: špenát, nové brambory s petrželí, saláty a bramborová kaše nebo brambory dušené nebo smažené.
Zanechat komentář