1 jehněčí zadek, 2 až 3 sardele, 1 ½ lžíce másla, ¼ l kyselé smetany, 1 lžíce polohrubé mouky
Maso opereme a potřeme je sardelovým máslem připraveným z ½ lžíce másla a vykostěných, utřených sardelí. Připravené maso dáme do pekáče na rozehřáté máslo masitou stranou dolů a po opečení je obrátíme. Z počátku pečeme maso bez podlévání, později je mírně podlijeme a během pečení poléváme šťávou. Jehně pečeme asi 1 1/2 hodiny. Pak maso vyjmeme a uložíme na teple. V hrnku rozkvedláme smetanu s moukou, přilijeme šťávu a za stálého kvedlání necháme přejít varem. Pečeni nakrájíme, porce masa přelijeme trochou omáčky a ostatní omáčku podáme zvlášť.
Přílohy: jemné knedlíky, noky nebo smažené bramborové krokety.
Zanechat komentář