Poměr: 60 dkg jehněčích jater, 6 dkg slaniny, 6 dkg másla, 6 dkg cibule, 3 dkg hladké mouky, sůl, mletý pepř, kmín a vývar z kostí.
Postup: V kastrole rozpustíme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli, trochu ji osmažíme, do toho vložíme opraná a opepřená játra, posypeme kmínem a ve vlastní šťávě je dusíme do poloměkka. Potom játra zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem natolik, aby vznikla přiměřeně hustá šťáva, a dusíme do měkka. Udušená játra drátěnou naběračkou vyjmeme, zahoustlou šťávu osolíme, procedíme, pak do ní přidáme na kostičky nakrájenou rozškvařenou slaninu a promícháme. Dušená játra osolíme, upravíme na nahřáté talíře, připravenou šťávou přelijeme a ozdobíme zelenou petrželí.
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory, dušená rýže, salát ze syrové zeleniny.
Pro 4 – 5 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář