Jehněčí maso smažené

Poměr: 1,20 kg jehněčího předku, sůl, voda nebo zeleninový vývar, 8 dkg polohrubé mouky, 2 až 3 vejce, 15 dkg strouhané housky, sádlo nebo olej na smažení a 4 dkg másla na potření.

Postup: Jehněčí předek omyjeme, vložíme do vařící osolené vody nebo zeleninového vývaru a asi 10 minut povaříme. Potom jej vyjmeme, vychladlý osušíme a částečně zbavíme větších kostí. Maso pak nakrájíme na kusy asi 5 cm široké a 10 cm dlouhé, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce a v horkém tuku pomalu do zlatova vysmažíme. Vysmažené jehněčí maso potřeme rozpuštěným máslem, upravíme na mísu a ozdobíme hlávkovým salátem a na dílky nakrájeným citrónem.
Podáváme jako hlavní chod.
Příloha: Brambory ve všech úpravách, špenát nebo salát ze syrové zeleniny anebo kompot. Vhodný je také bramborový nebo francouzský salát s majonézou.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>