Jogurtový rosol s jahodami

Poměr: ½ litru jogurtu, 10 dkg moučkového cukru, kousek citrónové kůry, ¼ kg jahod, 8 plátků želatiny nebo 2 dkg želatiny v prášku. – Šlehaná smetana a jahody na zdobení.

Postup: Jogurt dáme do misky, přidáme cukr, trochu nastrouhané citrónové kůry a metlou vše dobře prošleháme. Potom k tomu přidáme prolisované jahody ve studené vodě namočenou a v 1/8 litru horké vody rozpuštěnou a prochladlou želatinu, promícháme, naplníme do vypláchnutého plechového tvořítka tvaru polokoule a postavíme do chladu. Ztuhlý rosol vyklopíme na okrouhlou mísu a ozdobíme šlehanou smetanou a jahodami.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 ½ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>