Poměr: 1 mladá kachna pečená (viz recept č. 1225), 30 dkg bílých fazolí, 20 dkg velkých krup, sůl, voda, stroužek česneku, 5 dkg kachního nebo husího sádla, 6 dkg cibule, trochu mletého pepře, majoránky, zázvoru nebo kmínu a šťáva z upečené kachny.
Postup: Fazole namočíme den předem do vody, uvaříme do měkka a scedíme. Zvlášť uvaříme i namočené velké kroupy, měkké propláchneme horkou vodou a necháme okapat. V kastrole na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme fazole smíchané s kroupami, utřený česnek, koření, trochu šťávy z upečené kachny, lehce promícháme a je-li třeba, přisolíme. Do vymaštěného pekáče dáme část připraveného šouletu, na něj položíme upečenou, na porce nakrájenou kachnu, zbylým šouletem ji zakryjeme, pokropíme sádlem a v horké troubě krátce zapečeme.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Kyselé okurky, paprika nakládaná v octovém nálevu, popř. salát ze syrové zeleniny.
Pro 6 – 8 osob.
Úprava trvá 2 ½ hodiny.
Zanechat komentář