Poměr: 1 pečená kachna a na zdobení hlávkový salát nebo zelená petržel a tulipánky z ředkviček.
Postup: Upečenou kachnu necháme dobře vychladnout. Studenou kachnu dáme na prkénko, pak ji podél rozpůlíme tak, aby na jedné půlce zastala celá páteřní kost, kterou pak z této půlky v celku odsekneme. Poloviny pak rozdělíme napříč, podle velikost kachny, na tři až čtyři díly.
Díly kachny sestavíme do dvou původních půlek, které položíme vedle sebe na oválnou mísu a ozdobíme buď hlávkovým salátem, nebo zelenou petrželí a tulipánky z ředkviček.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb, dalamánky, kyselé okurky, popřípadě saláty ze syrové zeleniny apod.
Pro 6 – 8 osob.
Úprava trvá 1 ½ hodiny.
Zanechat komentář