Kakaová poleva

Poměr: 20 dkg moučkového cukru, 8 dkg kakaa, 7dkg kukuřičné škrobové moučky a ¼ kg bílého 100 % tuku.

Postup: Do kastrolu dáme nakrájený tuk a na mírném ohni jej pouze rozpustíme. Do rozpuštěného tuku přidáme prosátý moučkový cukr promíchaný se škrobovou moučkou a vše dobře umícháme. (Vařit se směs nesmí.)
Nakonec přidáme prosáté kakao, dobře ho do směsi promícháme, potom kastrol z plotny odstavíme a mícháme tak dlouho, až poleva začne nepatrně houstnout. Takto připravené polevy, která téměř nahradí polevu čokoládovou, používáme k polévání dortů, dezertů a pečiva všeho druhu.
Toto množství stačí na polití 1 dortu.
Důležité: Při úpravě polevy nesmíme tuk příliš rozehřát, neboť by poleva ztrupnatěla. Když poleva ztuhne, opatrně ji na mírném ohni nahříváme tak dlouho, až se stane opět tekutou.

Asi 40 dkg polevy.

Úprava trvá 15 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>