Kakaový koláč

Poměr: 20 dkg polohrubé mouky, 25 dkg moučkového cukru, trochu skořice, tlučeného hřebíčku a vanilky, 4 dkg kakaa, 1 vejce, půl balíčku prášku do pečiva a ¼ litru mléka, 4 bílky, 20 dkg jemného pískového cukru a 25 dkg rybízové nebo malinové zavařeniny. Trochu tuku a mouky na pekáč.

Postup: Mouku promícháme s práškem do pečiva. Potom nalijeme do většího hrnku mléko, přidáme vejce a dobře rozkvedláme. K tomu přidáme cukr, mouku a ostatní přísady a dobře vše promícháme. Takto upravené těsto nalijeme do pekáče, vymazaného tukem vysypaného moukou a pečeme ve středně teplé troubě asi ½ hodiny. Upečený koláč vyklopíme na prkénko a necháme vychladnout. Vychladlý rozřízneme na dvě placky. Jednu placku potřeme zavařeninou, druhou ji zakryjeme a povrch koláče ozdobíme oslazeným bílkovým sněhem a posypeme cukrovým máčkem nebo nastrouhanou čokoládou.

Pro 14 osob.

Úprava trvá 2 hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>