Poměr: 20 dkg polohrubé mouky, 25 dkg moučkového cukru, trochu skořice, tlučeného hřebíčku a vanilky, 4 dkg kakaa, 1 vejce, půl balíčku prášku do pečiva a ¼ litru mléka, 4 bílky, 20 dkg jemného pískového cukru a 25 dkg rybízové nebo malinové zavařeniny. Trochu tuku a mouky na pekáč.
Postup: Mouku promícháme s práškem do pečiva. Potom nalijeme do většího hrnku mléko, přidáme vejce a dobře rozkvedláme. K tomu přidáme cukr, mouku a ostatní přísady a dobře vše promícháme. Takto upravené těsto nalijeme do pekáče, vymazaného tukem vysypaného moukou a pečeme ve středně teplé troubě asi ½ hodiny. Upečený koláč vyklopíme na prkénko a necháme vychladnout. Vychladlý rozřízneme na dvě placky. Jednu placku potřeme zavařeninou, druhou ji zakryjeme a povrch koláče ozdobíme oslazeným bílkovým sněhem a posypeme cukrovým máčkem nebo nastrouhanou čokoládou.
Pro 14 osob.
Úprava trvá 2 hodiny.
Zanechat komentář