Kapr vařený na modro, v rosolu

Poměr: 6 porcí kapra uvařeného na modro (viz recept Kapr vařený na modro), uvařenou zeleninu z vývaru a 1 ½ l tekutého studeného rybího rosolu, zhotoveného z rybího vývaru. – 1 menší pekáč nebo podlouhlé plechové tvořítko.

Postup: Na dno pekáče nebo plechového tvořítka nalijeme jeden cm vysokou vrstvu rosolu a necháme ji ztuhnout. Na tuto ztuhlou vrstvu rosolu narovnáme hřbetem vzhůru uvařené porce kapra, zbavené větších kostí, nasypeme mezi ně uvařenou, na nudličky nakrájenou vychladlou zeleninu. Zalijeme ji trochou rosolu, aby přituhla a pak teprve pekáč nebo tvořítko rosolem dolijeme; postavíme do chladu a necháme ztuhnout. (Dříve než dolijeme rosol, můžeme povrch jednotlivých porcí kapra dekorativně ozdobit, viz č. 51.) Po ztuhnutí rosolu pak jednotlivé porce kapra vykrojíme, přendáme na mísu a vkusně ozdobíme.
Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm, nebo jako jídlo po večeři.
Příloha: Chléb.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>