1 kapusta, sůl, 2 až 3 vejce, hladká mouka, strouhaná houska, olej na smažení
Kapustu uvaříme do poloměkka, necháme ji okapat nebo po rozebrání listy vymačkáme. Vykrojíme košťál a část silných žeber listů, listy položíme dva na sebe a okraje ohneme, aby měl tvar. Obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných osolených vejcích a ve strouhané housce. Smažíme při středním žáru, hotové dáme okapat na papírové ubrousky. Podáváme s dílky citrónu nebo s tatarskou omáčkou.
Příloha: dušené brambory.
Obměna: do strouhané housky k obalení přidáme strouhaný sýr.
Poznámka: kapustu můžeme smažit obalenou v rozšlehaných vejcích, v řídkém vaječném těstě, nebo v jiné bílé omáčce jako jinou zeleninu.
Zanechat komentář