1 velká kapusta, 20 dkg libového uzeného vepřového masa, 5 dkg sýra na strouhání, ½ šálku mléka, sůl, 2 žloutky, petrželová nať, máslo na formu a na pokapání, strouhaná houska podle potřeby
Kapustu zbavíme poškozených listů a uvaříme ji v osolené vodě do poloměkka. Pak je necháme dobře okapat a rozebereme na listy. Ohnivzdornou mísu vymastíme a vysypeme strouhanou houskou. Klademe do ní vrstvu listů kapusty, posypeme sekaným masem, strouhaným sýrem a pokapeme máslem. Vrstvy ještě jednou opakujeme a povrch poklademe kapustou. Vložíme do přetopené trouby, a jakmile se začne péci, pokapeme máslem a zalijeme osoleným mlékem s rozkvedlanými žloutky a zbytkem sýra. Upečeme dorůžova.
Podáváme v téže míse a obložíme vařenými bramborami posypanými petrželovou natí.
Zanechat komentář