Kapustové karbanátky

Poměr: 60 dkg kapusty, sůl, voda, 15 dkg vařeného uzeného masa, 2 dkg másla, 1 vejce, sůl, mletý pepř, 4 dkg cibule, 2 žemle, 2/10 litru mléka a 3 dkg strouhané housky. – Strouhaná houska na obalení a tuk na vysmažení.

Postup: Očištěnou a opranou kapustu vložíme do vařící osolené vody a 15 minut povaříme. Povařenou, odkapanou kapustu, v mléce namočené a vymačkané žemle a uzené maso umeleme na masovém strojku, k tomu přidáme vejce, sůl, pepř, drobně nakrájenou a na másle osmaženou cibulku, strouhanou housku a vše dobře promícháme. Z připravené směsi si utvoříme malé bochánky (karbanátky), obalíme je ve strouhané housce a v horkém tuku je do zlatova vysmažíme. (Je-li směs řídká, přidáme ještě trochu strouhané housky.)
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Bramborová kaše a salát ze syrové zeleniny.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 50 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>