Poměr: 60 dkg kapusty, sůl, voda, 15 dkg vařeného uzeného masa, 2 dkg másla, 1 vejce, sůl, mletý pepř, 4 dkg cibule, 2 žemle, 2/10 litru mléka a 3 dkg strouhané housky. – Strouhaná houska na obalení a tuk na vysmažení.
Postup: Očištěnou a opranou kapustu vložíme do vařící osolené vody a 15 minut povaříme. Povařenou, odkapanou kapustu, v mléce namočené a vymačkané žemle a uzené maso umeleme na masovém strojku, k tomu přidáme vejce, sůl, pepř, drobně nakrájenou a na másle osmaženou cibulku, strouhanou housku a vše dobře promícháme. Z připravené směsi si utvoříme malé bochánky (karbanátky), obalíme je ve strouhané housce a v horkém tuku je do zlatova vysmažíme. (Je-li směs řídká, přidáme ještě trochu strouhané housky.)
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Bramborová kaše a salát ze syrové zeleniny.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 50 minut.
Zanechat komentář