Kapustové lívance

1 středně velká kapusta, sůl, 2 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky, šálek mléka, 2 vejce, petrželová nať, olej na pečení

Kapustu uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a necháme ji dobře okapat. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, po částech ji zalijeme mlékem, osolíme a povaříme na hustší kaši. Pak ji přendáme do mísy, do polovychladlé přidáme žloutky a dobře promícháme. Pak přidáme vymačkanou, hrubě usekanou kapustu, jemně usekanou petrželovou nať a lehce vmícháme tuhý sníh. Na rozpáleném lívanečníku pečeme lívanečky. Hotové je můžeme ještě posypat strouhaným sýrem.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>