½ kg libového vepřového masa bez šlach, 2 žemle, 2 vejce, ½ šálku mléka, 1 menší cibule, 2 lžíce pokrájené slaniny, sůl, pepř, 1 lžíce sádla nebo másla, 1 šálek hrášku, 1 lžíce hladké mouky, strouhaná houska
Maso dvakrát umeleme se žemlemi namočenými a vymačkanými. Přidáme k němu slaninu, koření, sůl a rozšlehaná vejce. Směs dobře promícháme a necháme chvíli stát. je-li třeba, zahustíme ji trochou strouhané housky. Na prkénku tvoříme stejně velké karbanátky a opečeme je po obou stranách na sádle nebo másle. Opečené uložíme na teple. Do tuku zbylého po opékání dáme zpěnit drobně pokrájenou cibuli, přisypeme mouku, osmahneme, zalijeme vývarem a vymícháme hladkou omáčku. Pak do ní dáme karbanátky a dusíme je ½ hodiny. Před koncem dušení přidáme do omáčky hrášek.
Příloha: brambory, saláty.
Zanechat komentář