Kaše rýžová

20 dkg rýže, ¾ l mléka, sůl, 10 dkg (3 plné lžíce) cukru, 1 lžíce másla

Rýži několikrát vypereme ve vařící vodě, přilijeme několik lžic vody a vaříme, až se voda vyvaří. Pak přilijeme mléko, osolíme, osladíme, přidáme máslo a vaříme asi 25 minut. Občas kaši zamícháme.

Podáváme teplou i studenou se syrovým rozmělněným ovocem.

Poznámka: kaši vaříme v silnostěnné nádobě, a jakmile zhoustne, můžeme ji dovařit ve vodná lázni, abychom zabránili připálení.

Štítky:  , , ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>