Kašovitá polévka z játrové paštiky

Poměr: 1 ½ litru vývaru z kostí (viz recept č. 639) nebo voda, sůl, pepř, 20 dkg játrové paštiky a jíška z 5 dkg másla a 4 dkg hladké mouky. Na zjemnění 1/16 litru mléka nebo smetany a 1 žloutek.

Postup: Játrovou paštiku sítem prolisujeme. Pak si připravíme světlou jíšku, podlijeme vývarem nebo vodou a asi 20 minut povaříme. Takto připravenou základní polévku za stálého míchání přilijeme postupně k prolisované paštice, osolíme, opepříme a krátce zavaříme. Hotovou polévku zjemníme a jako vložky použijeme osmažené žemle na kostičky nakrájené.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>