Kašovitá polévka z okurek

Poměr: 1 ½ litru základní polévky bílé připravené z hovězího vývaru (viz recept č. 699), asi ½ kg čerstvých okurek, 3 dkg másla, sůl, pepř, trošku kopru, 1/8 litru vývaru na dušení, na zjemnění 1/16 litru mléka nebo smetany a 1 žloutek.

Postup: Okurky oloupeme, rozpůlíme, jádra vykrojíme a okurky nakrájíme na tenké plátky. V kastrolku rozpustíme máslo, vložíme do něho nakrájené okurky, osolíme, opepříme a za občasného podlévání trochou vývaru udusíme je do měkka. Udušené okurky prolisujeme, prolisované dáme do základní bílé polévky, krátce povaříme, přidáme rozsekaný kopr a zjemníme. Jako vložka je vhodná dušená rýže a kuličky vykrojené z čerstvých okurek a na másle podušené.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>