Poměr: 1 kg kaštanů, 4 dkg másla, 10 až 15 dkg moučkového cukru, 1 sáček vanilínového cukru, lžíce rumu. – 10 dkg čokolády, 10 dkg kandovaných třešní, 12 zelených kompotovaných mandlí a ¼ litru šlehačky.
Postup: Kaštany na vypouklé straně nakrojíme, dáme do pekáče a v troubě je upečeme nebo ve slabě oslazené vodě uvaříme do měkka.
Upečené kaštany zbavíme vrchní i vnitřní slupky a pak je umeleme na masovém strojku. K umletým kaštanům přidáme máslo, moučkový cukr, vanilínový cukr, rum, dobře promícháme a protlačíme lisem na brambory. Kaštanovou hmotu lehce napěchujeme do kruhového tvořítka, pak vyklopíme na okrouhlou mísu a povrch kaštanového věnce sáčkem z pergamenového papíru mřížkovitě přestříkáme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme kandovanými třešněmi. Střed věnce naplníme šlehanou smetanou, oslazenou vanilínovým cukrem a okraj věnce ozdobíme zelenými kompotovanými mandlemi nebo ananasem.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.
Zanechat komentář