Poměr: 10 dkg jiker, octová voda, 1/8 l mléka, 1 vařený žloutek, lžička hladké hořčice, půl lžičky nastrouhané cibule, trochu citrónové šťávy a lžička oleje.
Postup: Z jiker stáhneme blanku a namočíme je nejdříve asi na půl hodiny do octové vody a pak na hodinu do mléka.
Vymáčené jikry trochu osušíme a nožem je opatrně seškrábeme z žilkových vláken.
V misce utřeme žloutek s hořčicí, přidáme nastrouhanou cibulku, citrónovou šťávu a olej a do této směsi přimícháme připravené jikry. Takto připraveného kaviáru, který má pikantní chuť, používáme jen k obložení vajec a k přípravě obložených chlebíčků.
12 dkg kaviáru.
Úprava trvá 1 ½ hodiny.
Zanechat komentář