Kaviárová omáčka

Poměr: 5 čerstvých syrových žloutků, 12 dkg másla, lžíce octa, lžíce citrónové šťávy, 1/10 litru hovězího vývaru, trochu soli a pepře, lžička hladké hořčice a 4 dkg kaviáru.

Postup: Do hrnečku dáme žloutky zbavené bílků, přidáme rozpuštěné vlahé máslo, citrónovou šťávu, ocet, studený vývar, sůl, pepř, postavíme do nádoby s vodou, která se mírně vaří a kvedláme tak dlouho, až omáčka v hrnečku zhoustne. Přidáme hořčici, odstavíme z plotny a kvedláme tak dlouho až omáčka vychladne. Hotovou omáčku postavíme do chladu a před použitím do ní přimícháme kaviár.
Omáčka má výbornou chuť a podáváme ji k studenému pečenému masu, k vařeným a pečeným rybám a ke korýšům.

Pro 5 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>