Klopsy s kaparovou omáčkou

Poměr: Masitá směs jako na „Karbanátky z mletého masa“ (viz recept č. 1301), 2 sardele, trochu zázvoru, 6 dkg másla a ¾ l kaparové omáčky (viz recept č. 794).

Postup: Do připravené masité směsi ještě přimícháme prolisované sardele a dochutíme trochou nastrouhaného zázvoru. Pak ze směsi utvoříme lžící velké noky – klopsy, které obalíme v mouce a v pánvi na rozpáleném másle rychle na všech stranách opečeme. Opečené klopsy vložíme do kastrolu, přelijeme kaparovou omáčkou a asi 15 minut podusíme.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Bramborová kaše, vařené brambory, dušená rýže, těstoviny apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 45 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>