Knedlík ze strouhané housky

¼ strouhané housky (z pečiva bez tuku), ¼ l mléka, 7 dkg másla, 3 vejce, sůl, květen

Strouhanou housku polijeme studeným mlékem a necháme dobře navlhčit nejméně ¼ hodiny. Pak přilijeme tekuté máslo, do pěny ušlehaná vejce, přidáme sůl a muškátový květ. Těsto dobře vypracujeme, vyždímaný ubrousek potřeme tukem a těsto na něj upravíme do tvaru válce. Ubrousek dobře, avšak ne příliš pevně zabalíme, aby knedlík mohl při vaření nabývat, a konce ubrousku zavážeme motouzem. Vaříme ve velkém kastrole v osolené vodě 30 až 40 minut, v polovině té doby knedlík obrátíme. Krájíme nití. Podáváme k zadělávanému masu i k pečeni.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>