Kolínka těstovinová se zeleninou

Poměr: 35 dkg těstovinových kolínek, 3 litry vody, 3 dkg soli, 20 dkg pórku, 20 dkg mrkve, po jednom červeném, zeleném a žlutém paprikovém lusku, 20 dkg sterilovaného zeleného hrášku, 8 dkg oleje nebo másla, asi ¼ litru vývaru.

Postup: Kolínka uvaříme v osolené vodě do měkka. Pórek a mrkev nakrájíme na kolečka, papriky zbavíme zrníček a nakrájíme na nudličky. V kastrole rozpálíme tuk, vložíme do něj nakrájenou zeleninu, zakryjeme pokličkou a udusíme do měkka. Podle potřeby podlijeme zeleninu při dušení trochou vývaru. K měkké zelenině přidáme sterilovaný hrášek a uvařená kolínka, vše promícháme a dobře prohřejeme.
Podáváme jako samostatný pokrm.

Příloha: Nastrouhaný ementál, nebo parmazán a salát z rajčat.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 45 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>