Poměr: 3 žloutky, 8 dkg pískového cukru, 3/10 litru mléka, sáček vanilínového cukru, 1/16 litru koňaku a 5 plátků želatiny nebo 1 ½ dkg želatiny v prášku. – Šlehaná smetana a čokoládové pralinky na zdobení.
Postup: V misce utřeme žloutky s cukrem do pěny, k tomu přilijeme mléko a okořeníme vanilínovým cukrem a koňakem. Ke směsi přimícháme ve studené vodě nabobtnalou a v malém množství horké vody rozpuštěnou prochladlou želatinu, dobře promícháme, naplníme do vypláchnutého pudinkového tvořítka a postavíme do chladničky k ztuhnutí.
Ztuhlý pudink vyklopíme na mísu a ozdobíme šlehanou smetanou a čokoládovými pralinkami.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 ½ hodiny.
Zanechat komentář