Kornoutky ze salámu

Nejvhodnější jsou salámy s jemnou mozaikou, tvrdé i měkké, jako je pařížský, turistický, gothajský, uherský apod. Z tence nakrájených a oloupaných koleček upravíme kornoutky takto: Kolečko salámu položíme na prkénko a na jedné straně nožem do poloviny rozkrojíme. Nyní u jednoho rozříznutého konce začneme salám svinovat tak, aby se utvořil kornoutek. U salámů silnějšího průřezu oloupaná kolečka rozpůlíme nožem a půlky zatočíme do kornoutku. Hlavně dbejme, aby salámy byly tence nakrájené a zejména, aby z nich slanina nevypadávala. Jedině tak se kornoutky nerozvinou a jsou vzhledné. Jsou-li kornoutky větší, můžeme je plnit různými nádivkami. Salám nakrájený příliš tence se na kornoutky nehodí. Jednotlivá kolečka tedy vhodně zformujeme do tvaru neurčité růžice. V této podobě se salámu používá hlavně na obložené chlebíčky.

Štítky:  

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>