Poměr: 3 pečené koroptve (viz recept č. 1264), 2/10 l rosolové šťávy, 80 dkg zvěřinového salátu (viz recept č. 214), 6 na másle podušených žampiónů, ½ kg tuhého rosolu a zelená petržel.
Postup: Z upečených koroptví seřízneme (sejmeme) prsíčka, kůžičku z nich sloupneme, prsíčka (celkem 6 dílků) dáme na drátěnou podložku, potřeme rosolovou šťávou a postavíme do chladu. Ostatní maso z koroptví obereme a použijeme k přípravě zvěřinového salátu. Ze zvěřinového salátu upravíme na podlouhlou mísu šest menších podstavečků, na každý z nich položíme jeden díl prsíček a ozdobíme malým podušeným žampiónem. Kolem podstavečků nastříkáme rosol a ozdobíme ho zelenou petrželí.
Podáváme jako samostatný pokrm a jako jídlo po večeři.
Příloha: Housky, slané tyčinky apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 ½ hodiny.
Zanechat komentář