Kouličky z mletého masa s rajčaty

½ kg zadního hovězího masa, sůl, pepř, 3 lžíce vody, 1 plná lžíce hladké mouky, 1 lžička sádla, 1 lžíce másla, ½ kg rajčat, celerová nať

Maso zbavíme šlach a dvakrát je umeleme. Pak je osolíme, opepříme, přimícháme vodu a mouku a směs necháme asi ½ hodiny uležet. Na prkénku utvoříme malé kuličky asi 2 ½ – 3 cm v průměru. Opečeme je po všech stranách (ne smažit!) na sádlem pomaštěné pánvi. Pak k nim přidáme 1 lžíci másla a na čtvrtky nakrájená oloupaná rajčata celerovou nať a společně dusíme ještě asi 20 minut.

Příloha: vařená nebo dušená rýže.

Obměna: po opečení masových kuliček můžeme přidat s máslem 2 lžíce jemně pokrájené cibule. Chuť se poněkud změní.

 

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>