½ kg zadního hovězího masa, sůl, pepř, 3 lžíce vody, 1 plná lžíce hladké mouky, 1 lžička sádla, 1 lžíce másla, ½ kg rajčat, celerová nať
Maso zbavíme šlach a dvakrát je umeleme. Pak je osolíme, opepříme, přimícháme vodu a mouku a směs necháme asi ½ hodiny uležet. Na prkénku utvoříme malé kuličky asi 2 ½ – 3 cm v průměru. Opečeme je po všech stranách (ne smažit!) na sádlem pomaštěné pánvi. Pak k nim přidáme 1 lžíci másla a na čtvrtky nakrájená oloupaná rajčata celerovou nať a společně dusíme ještě asi 20 minut.
Příloha: vařená nebo dušená rýže.
Obměna: po opečení masových kuliček můžeme přidat s máslem 2 lžíce jemně pokrájené cibule. Chuť se poněkud změní.
Zanechat komentář