Krabi

Krabů je několik druhů a vyskytují se téměř ve všech mořích. Zvláštní velikosti a váhy až 3 kg dosahují krabi u západních břehů Kamčatky.
Živé kraby před vařením kartáčkem dobře ve studené vodě očistíme, vložíme je do vařící slané vody nebo do zeleninového vývaru a 15 až 20 minut je povaříme. Uvařené necháme ve vývaru, v němž se vařili, vychladnout. Poté vyjmeme maso z noh, klepet, popř. i z krunýře. Maso z krabů je velmi chutné a v jakosti se takřka vyrovná masu humřímu. Nejoblíbenější je krabí majonéza. Jinak se masa ve studené kuchyni používá k přípravě různých salátů, k zalévání do rosolu apod.
Kromě čerstvých krabů jsou na trhu také krabi konzervovaní.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>