Poměr: 30 dkg lístkového těsta (viz recept č. 1429b) a asi 15 dkg pískového cukru.
Postup: Z lístkového těsta vyválíme na vále poprášeném mouku placku 6 mm silnou a okrouhlým vykrajovačem, která má asi 7 cm v průměru, vykrájíme z placky kolečka. Pak vál posypeme pískovým cukrem a z vykrájených koleček, z kterých jsme smetáčkem odstranili mouku, vyválíme v cukru po obou stranách tenčí podlouhlé placičky – jazyky. Pečeme je na suchém plechu opatrně v horké troubě asi 10 až 15 minut. Po prudkém zapečené se cukr na povrchu pečiva přemění v karamel. Proto krachle při pečení pozorně sledujeme, neboť se při delším pečení snadno spálí. Upečené krachle rozložíme na prkénko, aby se neslepily, a necháme vychladnout. Pak je narovnáme na mísu a podáváme k čaji, ke kávě apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 15 minut.
Zanechat komentář