Krachle z lístkového těsta (volské jazyky)

Poměr: 30 dkg lístkového těsta (viz recept č. 1429b) a asi 15 dkg pískového cukru.

Postup: Z lístkového těsta vyválíme na vále poprášeném mouku placku 6 mm silnou a okrouhlým vykrajovačem, která má asi 7 cm v průměru, vykrájíme z placky kolečka. Pak vál posypeme pískovým cukrem a z vykrájených koleček, z kterých jsme smetáčkem odstranili mouku, vyválíme v cukru po obou stranách tenčí podlouhlé placičky – jazyky. Pečeme je na suchém plechu opatrně v horké troubě asi 10 až 15 minut. Po prudkém zapečené se cukr na povrchu pečiva přemění v karamel. Proto krachle při pečení pozorně sledujeme, neboť se při delším pečení snadno spálí. Upečené krachle rozložíme na prkénko, aby se neslepily, a necháme vychladnout. Pak je narovnáme na mísu a podáváme k čaji, ke kávě apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 15 minut.

Štítky:  

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>