Krájení a dělení upečené krůty

Odstraníme stehy a motouz, odřízneme stehna a další část stehen odřízneme v kloubu. Porce klademe do pekáče, ze kterého jsme slili šťávu do rendlíku a vše udržujeme teplé. Pak vyřízneme vole s nádivkou a nakrájíme je na plátky. Odstřihneme křídla s částí masa „od vidlice“  nyní oddělíme záda a prsa, stříháme od křídel dolů. Maso z prsou krájíme po vykostění na plátky a ze hřbetu uděláme normálně velké porce. Hotové porce uchováme v troubě, šťávu odmastíme a zahustíme trochou mouky s kouskem másla. Podáváme na nahřáté míse, nádivkou maso obložíme a na porci dáme vždy část bílého a část tmavého masa.

Pro menší rodinu můžeme péci půlku nebo čtvrtku větší kůrky. V tom případě pečeme nádivku zvlášť, ve formě na suchary.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>