Králík dušený, s křenem

Poměr: Přední nebo zadní půlka králíka, sůl, 6 dkg másla, 4 dkg cibule, zelená petržel, 6 zrnek pepře, bobkový list, trochu tymiánu, lžíce octa, vývar a křen.

Postup: Maso rozdělíme na porce a osolíme. V kastrole na rozpuštěném másle podusíme drobně nakrájenou cibuli a zelenou petržel, přidáme maso a koření, zakapeme octem a za občasného podlévání vývarem udusíme do měkka. To trvá asi 1 až 1 ¼ hodiny. Měkké maso upravíme na talíře, trochou procezené šťávy z udušeného králíka je přelijeme a posypeme čerstvě nastrouhaným křenem.
Podáváme jako samostatný pokrm.

Příloha: Vařené brambory polité rozpuštěným máslem a sypané jemně nasekanou zelenou petrželí.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 ½ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>