Krevety vařené, s tatarskou omáčkou, studené

Poměr: 80 dkg krevet, voda, sůl, 6 dkg cibule, 4 kolečka citrónu, 1 bobkový list, trochu tymiánu a zelené petržele, asi 1/16 l octa a 3/10 l tatarské omáčky.

Postup: Do hrnce dáme vodu, sůl, na kolečka nakrájenou cibuli, plátky citrónu, bobkový list, tymián, zelenou petržel a ocet a vše asi 20 minut povaříme.
Čerstvé živé krevety malým kartáčkem dobře omyjeme, pak je hodíme do vařícího vývaru, vaříme asi 10 – 15 minut a necháme je ve vývaru vychladnout. Z vychladlých krevet odstraníme tenký krunýř, z ocasu vyjmeme maso a střívko odstraníme. Ocásky z krevet pak upravíme na mušle, ozdobíme hlávkovým salátem a citrónem a tatarskou omáčku podáváme zvlášť.
Poznámka: Vařených krevet, a to celých i s krunýřem používáme také ke zdobení různých rybích pokrmů.
Podáváme jako předkrm anebo jako lahůdku.

Příloha: Bílý chléb nebo housky apod.

Pro 4 – 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>