1 kuře, sůl, 2 lžíce másla, 1 ½ lžíce polohrubé mouky, 2 vejce, petrželová nať, strouhaná houska, tuk na smažení
Očištěné kuře rozčtvrtíme, osolíme a upečeme na lžíci másla. Vychladlé vykostíme a jemně usekáme. Ze zbylého másla a másla z pečeného kuřete uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a vymícháme na hustší kaši. Po odstavení z ohně, přimícháme žloutky, přidáme usekané maso, přisolíme, přidáme petrželovou nať a necháme vychladnout. Z vychladlé směsi tvoříme malé krokety, obalíme je v rozšlehaných bílcích, nastavených 2 lžícemi mléka, ve strouhané housce a smažíme. Klademe je na papírové ubrousky, aby okapal tuk.
Přílohy: dušený hrášek a malé brambory sypané petrželovou natí.
Zanechat komentář