8 plných lžic ovesných vloček, 2 šálky čerstvých hub, 1 lžíce másla nebo sádla, 1 cibule, 1 lžíce usekané petrželové natě, sůl, 2 vejce, strouhaná houska, olej na smažení
Vločky namočíme na několik hodin do vody a uvaříme je na kaši. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme drobně nakrájené houby, osolíme a přidáme petrželovou nať. Udusíme je doměkka, přidáme k hustě vločkové kaši, přimícháme žloutky a na prkénku posypaném strouhanou houskou tvoříme krokety. Obalíme je v rozšlehaných bílcích, nastavených 2 lžícemi mléka nebo vody a ve strouhané housce. Smažíme na tuku poměrně rychle, protože přísady jsou všechny vařené.
Příloha: saláty.
Zanechat komentář