Krokety z ryb

60 dkg dušeného rybího masa (filé), 2 vejce, 1 lžíce másla, 1 ½ lžíce hrubé mouky, ½ menší cibule, šálek mléka, sůl, petrželová nať, strouhaná houska, olej na smažení, citrón

Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji po částech mlékem, osolíme a vymícháme dohusta. Do polovychladlé přidáme žloutky, sůl, pepř, petrželovou nať a drobně usekané rybí maso. Je-li směs řídká, přidáme strouhanou housku. Na prkénku posypaném jemně prosátou strouhanou houskou děláme ploché válečky (krokety), obalíme je v rozšlehaných bílcích nastavených 1 až 2 lžícemi vody nebo mléka a ve strouhané housce. Smažíme v horkém oleji a dáme s dílky citrónu.

Přílohy: bramborová kaše nebo bramborový obyčejný salát bez majonézy.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>