30 až 40 dkg syrového uzeného masa bez šlach, 1lžíce másla, 1 ½ lžíce polohrubé mouky, ½ šálku mléka nebo vývaru, sůl, 2 vejce, špetka muškátového květu, 1 lžička usekané petrželové natě, trochu strouhané housky, tuk na smažení
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, po částech ji zalijeme mlékem nebo vývarem a vymícháme nahusto. Do polovychladlé přimícháme žloutky, koření, petrželovou nať, umleté uzené maso, podle potřeby přisolíme a zahustíme strouhanou houskou. Na prkénku posypaném strouhanou houskou nebo moukou tvoříme krokety, obalíme je v rozšlehaných bílcích a strouhané housce a smažíme je v rozpáleném tuku. Hotové krokety klademe na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk.
Přílohy: bramborová kaše, saláty nebo luštěninová kaše, dušený hrášek nebo bramborový salát.
Zanechat komentář