Kroupy vařené

Poměr: 30 až 40 dkg krup, asi 1 ½ litru vody, 3 dkg sádla a sůl.

Postup: Kroupy přebereme, dobře vypereme a namočíme nejméně na 4 hodiny do studené vody. Potom je v téže vodě anebo ve vývaru z kostí vaříme s přidáním sádla a soli na mírném ohni do měkka.
To trvá asi 1 ½ až 2 ½ hodiny.
Podáváme je maštěné sádlem nebo posypané osmaženou cibulí jako příkrm k opečeným vuřtům, salámu, kabanosu anebo k vařenému uzenému masu.

Příloha: Salát z kyselého zelí.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 2 ½ hodiny.

Štítky:  ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>