Poměr: 1 ½ litru mléka, 16 dkg krupice, sůl, 8 dkg sádla nebo slaniny, 8 dkg cibule a 3 vejce.
Postup: Do hrnce nalijeme mléko, přidáme sůl a přivedeme do varu. Do špičatého kornoutu dáme krupici, špičkou kornoutu ustřihneme a tenkým pramínkem pouštíme krupici z kornoutu do vařícího mléka. Stále mícháme, aby se neutvořily hrudky. Kaši vaříme za stálého míchání na mírném ohni asi 12 minut. Potom do vařící kaše promícháme drobně nakrájenou a na sádle nebo slanině osmaženou cibulkou a syrová vejce.
Obměna: Do hotové kaše můžeme ještě přimíchat 20 dkg salámu na kostičky nakrájeného nebo
20 dkg sterilovaného zeleného hrášku.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Salát ze syrové zeleniny.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář