Krupicová kaše s vejci a osmaženou cibulkou

Poměr: 1 ½ litru mléka, 16 dkg krupice, sůl, 8 dkg sádla nebo slaniny, 8 dkg cibule a 3 vejce.

Postup: Do hrnce nalijeme mléko, přidáme sůl a přivedeme do varu. Do špičatého kornoutu dáme krupici, špičkou kornoutu ustřihneme a tenkým pramínkem pouštíme krupici z kornoutu do vařícího mléka. Stále mícháme, aby se neutvořily hrudky. Kaši vaříme za stálého míchání na mírném ohni asi 12 minut. Potom do vařící kaše promícháme drobně nakrájenou a na sádle nebo slanině osmaženou cibulkou a syrová vejce.
Obměna: Do hotové kaše můžeme ještě přimíchat 20 dkg salámu na kostičky nakrájeného nebo
20 dkg sterilovaného zeleného hrášku.
Podáváme jako samostatný pokrm.

Příloha: Salát ze syrové zeleniny.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Štítky:  , , , ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>