Krupicové noky I

½ l mléka, 10 až 12 dkg krupice, sůl, 1 ½ lžíce másla, 10 dkg ementálu, 1 vejce, 10 až 15 dkg parmezánu nebo ementálu, máslo na pokapání

Mléko osolíme, přidáme máslo a přivedeme do varu. Jakmile počne vařit, přisypeme krupici a za stálého míchání ji povaříme. Kaši odstavíme, přidáme vejce, strouhaný sýr, dobře zamícháme a rozetřeme na porcelánovou plochou mísu. Vychladlou ztuhlou kaši krájíme ne obdélníky, složíme ji na nízkou zapékací misku střídavě se strouhaným sýrem, pokapeme máslem a prudce osmahneme.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>