Krupková kaše slaná

Poměr: 36 dkg krupek, asi 2 litry vývaru z kostí, sůl, 8 dkg sádla a 10 dkg cibule.

Postup: Krupky pod tekoucí studenou vodou dobře vypereme, pak je vsypeme do vařícího vývaru, osolíme a za stálého míchání vaříme na mírném ohni tak dlouho, až jsou rozvařené téměř na kaši.
To trvá asi 40 minut. Dbáme však, aby se kaše nepřipálila.
Jednotlivé porce kaše pak posypeme jemně nakrájenou a na sádle osmaženou cibulkou.
Podáváme jako samostatný pokrm.

Příloha: Salát ze syrové zeleniny.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 45 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>