Poměr: 6 čerstvých mladých kukuřičných klasů, sůl, voda nebo zeleninový vývar a 12 dkg másla.
Postup: Kukuřičné klasy očistíme a ponecháme na nich jen vnitřní obalové listy. Pak klasy vložíme do vařící osolené vody nebo do zeleninového vývaru a vaříme asi 20 minut. (Starší klasy vaříme asi 35 minut.) Uvařené klasy vyjmeme, obalové listy přehrneme zpět ke kořenu klasu tak, aby větší část klasu byla uvolněna, a dáme je na nahřátý talíř. Polijeme je rozpuštěným máslem nebo čerstvé máslo podáváme zvlášť na talířku.
Obměna: K zvlášť mladým kukuřičným klasům můžeme místo másla podávat holandskou omáčku.
Podáváme jako lahůdku nebo mezichod.
Příloha: Citrón nebo dušené brambory, plněné dušené houby apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář