Kukuřičné klasy vařené, s horkým máslem

Poměr: 6 čerstvých mladých kukuřičných klasů, sůl, voda nebo zeleninový vývar a 12 dkg másla.

Postup: Kukuřičné klasy očistíme a ponecháme na nich jen vnitřní obalové listy. Pak klasy vložíme do vařící osolené vody nebo do zeleninového vývaru a vaříme asi 20 minut. (Starší klasy vaříme asi 35 minut.) Uvařené klasy vyjmeme, obalové listy přehrneme zpět ke kořenu klasu tak, aby větší část klasu byla uvolněna, a dáme je na nahřátý talíř. Polijeme je rozpuštěným máslem nebo čerstvé máslo podáváme zvlášť na talířku.
Obměna: K zvlášť mladým kukuřičným klasům můžeme místo másla podávat holandskou omáčku.
Podáváme jako lahůdku nebo mezichod.
Příloha: Citrón nebo dušené brambory, plněné dušené houby apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>